Bästa om Litiumbatteri

Bäst om litiumbatterier

Det finns många batteriföretag som erbjuder laddningsbara litiumjonbatterier av alla storlekar. Från de populära 18650- eller 21700-batterierna till de mindre välanvända 18490.

Allt fler av stavbatterierna tillverkade av litium är laddbara men det finns många primärbatterier som inte går att ladda upp, t.ex. knappbatterier av litium.

Bäst tillverkare litiumbatterier

Här får du tips på vad du ska tänka på när du ska köpa litiumbatterier men även vilka tillverkare av batterier som ni ska välja på.

Tips när man försöker hitta det bästa litiumbatteriet är att:

  • Välja bara litiumbatteriar från en känd tillverkare. Du kan köpa massor med litiumbatterier på t.ex. Alibaba eller eBay väldigt billigt men kapaciteten på dessa är ibland bara 10% av det utlovade om de fungerar överhuvudtaget.
  • De vanligaste litiumjonbatterierna är i storlekarna 18650 och 21700 och därför är dessa också de mest prisvärda.
  • Ta reda på hur mycket ström du måste kunna få ut från batterierna. Ju lägre maximal ström desto billigare blir batterierna och dessutom har dessa batterier högre kapacitet.
  • Litiumbatterier tillverkas med olika kemiska ämnen som ger upphov till olika egenskaper. Ifall du behöver ha väldigt säkra litiumjonbatterier som inte kan brinna ska du inte välja den mest förekommande sorten.
Prioritet Batteriföretag Kommentar

1

Sony Sony var den första tillverkaren av Litiumbatterier (redan 1991) och har de mest pålitliga batterierna.

2

Samsung Samsung har några av marknadens bästa batterier trots problemen de hade med Note7.

3

Panasonic Panasonic har under lång tid tillverkat bra batterier och nu även startat ett samarbete med Toyota och Tesla.

4

LG Chem Sydkoreanska LG har en ganska stor marknadsandel gällande litiumbatterierna.

5

Kjell & Co De litiumbatterier som Kjell & Co erbjuder är från de större och mer pålitliga tillverkarna och av bra kvalité.

Andra bra litiumbatterier och bilhandlare

Du kan hitta väldigt billiga litiumbatterier utomlands men tyvärr är många av litiumjonbatterierna mycket dåliga. Genom att köpa litiumbatterier från en svensk leverantör kan du slippa många problem och ifall det blir problem är det lätt att returnera batterierna och få nya.


Bästa litiumbatterierna finns hos


Allt om effektiva litiumbatterier

Här kan du hitta mer intressant information och relevant fakta om litiumbatterier men också en del kul och lustiga saker gällande batterier som är uppbyggda av litium.Meny - Litiumbatterier
Till förstasidan på www.litiumbatterier.seHögst upp på sidan om litiumbatterierLängst ned på sidan om litiumjonbatterier
SverigeUtomlandsFöretagNyheter