Litiumnickelmangankoboltoxid-batterier

Lär dig allt om litiumbatterier

Litiumnickelmangankoboltoxid-batterier har den kemiska beteckningen LiNiMnCoO2. Batterier av Litiumnickelmangankoboltoxid-typ kallas även för också för INR, NCM, CMN, CNM, MNC, MCN, NMC622, NMC811, NMC532. LiNiMnCoO2-litiumbatterier kan dessutom benämnas NMC. Första gången NMC-batterier kom ut på den kommersiella marknaden var 2008.

Ett litiumbatteri av Litiumnickelmangankoboltoxid-typ har en nominell spänning på omkring 3.6 Volt. Litiumnickelmangankoboltoxid-batterier kan lagra mycket energi, i runda tal 260 Wh/kg vilket är mycket högt. Det finns 18650-batterier av Litiumnickelmangankoboltoxid-typ som kan ge ut totalt 4000 mAh vilket motsvarar 14 Wh eller 50000 Joule.

Dessa NMC-batterier användas till bland annat 18650-batterier, elcyklar, elbilar, elmotorcyklar, elverktyg, energilagring och industriella tillämpningar. Populärt blind elbilstillverkare och elcyklar eftersom detta batteri har tagit det bästa från varje litiumtillämpning. Dessa NMC-batterier anpassas vid tillverkningen så att det antingen kan ge väldigt höga strömmar, upp till 30 A för en 18650, eller hög kapacitet, upp till 4000 mAh. LiNiMnCoO2 är favoritkemin för många tillverkare av litiumbatterier. Teslas Powerwall använder dessa NMC-batterier.

Fakta om LiNiMnCoO2 - Litiumnickelmangankoboltoxid

Här kan du hitta mer fakta om Litiumnickelmangankoboltoxid-batterier men även om andra knappcellsbatterier, stavbatterier eller andra litiumbatterier.

BatteriparametrarBatterifakta
BatterikemiLitiumnickelmangankoboltoxid
Kemisk formelLiNiMnCoO2
Alternaitva namnNMC, INR, NCM, CMN, CNM, MNC, MCN, NMC622, NMC811, NMC532
LaddbartJa
Kommersiellt frånår 2008
Spänning3.6 Volt
Energidensitet260 Wh/kg
Kapacitet för 186504000 mAh
Antal laddningscykler2600 st
Energieffektivitet92 % per cykel
Mer fakta om LiNiMnCoO2LiNiMnCoO2-batteri

Parametrarna för Litiumnickelmangankoboltoxid-batterier, eller som de också benämns LiNiMnCoO2-litiumbatterier, kan variera en hel del beroende på de exakta blandningsförhållandena och tillverkningsprocessen. Till exempel begränsar stora maximala strömtuttag lagringskapaciteten.


Bästa litiumbatterierna finns hos


Allt om effektiva litiumbatterier

Här kan du hitta mer intressant information och relevant fakta om litiumbatterier men också en del kul och lustiga saker gällande batterier som är uppbyggda av litium.Meny - Litiumbatterier
Till förstasidan på www.litiumbatterier.seHögst upp på sidan om litiumbatterierLängst ned på sidan om litiumjonbatterier
SverigeUtomlandsFöretagNyheter