Litiummanganoxid-batterier

Lär dig allt om litiumbatterier

Litiummanganoxid-batterier har den kemiska beteckningen LiMn2O4. Batterier av Litiummanganoxid-typ kallas även för också för IMR, Li-Mangan. LiMn2O4-litiumbatterier kan dessutom benämnas LMO. Första gången LMO-batterier kom ut på den kommersiella marknaden var 1999.

Ett litiumbatteri av Litiummanganoxid-typ har en nominell spänning på omkring 3.9 Volt. Mängden energi som ett Litiummanganoxid-batteri kan lagra är omkring 150 Wh/kg vilket är i mellanskiktet. Det finns 18650-batterier av Litiummanganoxid-typ som kan ge ut totalt 1500 mAh vilket motsvarar 5.9 Wh eller 21000 Joule.

Dessa LMO-batterier användas till bland annat 18650-batterier, elverktyg, hybridbilar och elbilar som t.ex. Nissan Leaf, Chevy Volt och BMW i3 men även laptop. Eftersom LMO klarar höga strömmar passar de bra i många krafttillämpningar som kräver höga effekter.

Fakta om LiMn2O4 - Litiummanganoxid

Här kan du hitta mer fakta om Litiummanganoxid-batterier men även om andra knappcellsbatterier, stavbatterier eller andra litiumbatterier.

BatteriparametrarBatterifakta
BatterikemiLitiummanganoxid
Kemisk formelLiMn2O4
Alternaitva namnLMO, IMR, Li-Mangan
LaddbartJa
Kommersiellt frånår 1999
Spänning3.9 Volt
Energidensitet150 Wh/kg
Kapacitet för 186501500 mAh
Antal laddningscykler600 st
Mer fakta om LiMn2O4LiMn2O4-batteri

Parametrarna för Litiummanganoxid-batterier, eller som de också benämns LiMn2O4-litiumbatterier, kan variera en hel del beroende på de exakta blandningsförhållandena och tillverkningsprocessen. Till exempel begränsar stora maximala strömtuttag lagringskapaciteten.


Bästa litiumbatterierna finns hos


Allt om effektiva litiumbatterier

Här kan du hitta mer intressant information och relevant fakta om litiumbatterier men också en del kul och lustiga saker gällande batterier som är uppbyggda av litium.Meny - Litiumbatterier
Till förstasidan på www.litiumbatterier.seHögst upp på sidan om litiumbatterierLängst ned på sidan om litiumjonbatterier
SverigeUtomlandsFöretagNyheter