Litiumpolymer-batterier

Lär dig allt om litiumbatterier

Litiumpolymer-batterier har den kemiska beteckningen LiPoly. Batterier av Litiumpolymer-typ kallas även för också för LiPo, Li-poly. LiPoly-litiumbatterier kan dessutom benämnas LIP. Första gången LIP-batterier kom ut på den kommersiella marknaden var 2004.

Ett litiumbatteri av Litiumpolymer-typ har en nominell spänning på omkring 3.7 Volt. Mängden energi som ett Litiumpolymer-batteri kan lagra är omkring 200 Wh/kg vilket är i mellanskiktet. Det finns 18650-batterier av Litiumpolymer-typ som kan ge ut totalt 1500 mAh vilket motsvarar 5.6 Wh eller 20000 Joule.

Dessa LIP-batterier användas till bland annat radiostyrda flygplan & bilar, mobiltelefoner, surfplattor, tunna bärbara datorer. LiPo batterier kan formas på alla olika sätt. Egentligen är inte den kemiska beteckningen inte LiPoly men eftersom det finns som många olika varianter på LiPo-batterier så klumpas dessa ihop under ett samlingsnamn tillsvidare. Litiumpolymerbatterier kan därför anpassas för att byggas in i elektroniken på ett optimalt sätt.

Fakta om LiPoly - Litiumpolymer

Här kan du hitta mer fakta om Litiumpolymer-batterier men även om andra knappcellsbatterier, stavbatterier eller andra litiumbatterier.

BatteriparametrarBatterifakta
BatterikemiLitiumpolymer
Kemisk formelLiPoly
Alternaitva namnLIP, LiPo, Li-poly
LaddbartJa
Kommersiellt frånår 2004
Spänning3.7 Volt
Energidensitet200 Wh/kg
Kapacitet för 186501500 mAh
Antal laddningscykler1200 st
Energieffektivitet96 % per cykel
Mer fakta om LiPolyLiPoly-batteri

Parametrarna för Litiumpolymer-batterier, eller som de också benämns LiPoly-litiumbatterier, kan variera en hel del beroende på de exakta blandningsförhållandena och tillverkningsprocessen. Till exempel begränsar stora maximala strömtuttag lagringskapaciteten.


Bästa litiumbatterierna finns hos


Allt om effektiva litiumbatterier

Här kan du hitta mer intressant information och relevant fakta om litiumbatterier men också en del kul och lustiga saker gällande batterier som är uppbyggda av litium.Meny - Litiumbatterier
Till förstasidan på www.litiumbatterier.seHögst upp på sidan om litiumbatterierLängst ned på sidan om litiumjonbatterier
SverigeUtomlandsFöretagNyheter