CR-V3-batteri av litiumtyp

Litiumbatteriet CR-V3 är på 3.0 Volt och har dimensionen 28 x 14.5 x 52 mm

Batteriet CR-V3 kan liknas vid ett dubbelt stavbatteri. CR-V3 är inte ett laddbart batteri. CR-V3-batterier kallas också för 6207, ELCRV3, RCR-V3.

Normalt kan ett CR-V3-litiumbatteri ha ett maximalt energiinnehåll på 2700 mAh. Eftersom litiumbatteriet CR-V3 har en spänning på cirka 3.0 Volt och innehåller upp till 2700 mAh kan det totala energiinnehållet var på maximalt 8100 mWh eller 29200 Joule.

Ett CR-V3-litiumbatteri kan liknas med ett block eller en låda som har dimensioner på cirka 28x14.5x52 mm. Vikten på ett CR-V3-batteri är omkring 39 gram. Detta batteri är ett dubbelt stavbatteri.

Fakta om litiumbatteriet CR-V3

Här kan du hitta mer fakta om CR-V3-batterier men även om andra knappcellsbatterier, stavbatterier eller andra litiumbatterier.

BatterikategoriBatteriinformation
BatteritypCR-V3
Max kapacitet2700 mAh
Spänning3.0 Volt
LaddbartNej
Dimension (BxHxD) 28x14.5x52 mm
Vikt39 gram
Energiinnehåll8.1 Wh
Energimängd29000 Joule
Energidensitet740 kJ/kg
Alternativa namn6207, ELCRV3, RCR-V3

Om du klickar på Litium-12Ah-6V-batteriet bredvid får du mer fakta om det. De parametrar för CR-V3-batterier som är angivna ovan är det vanligaste förekommande eller de bästa på marknaden. Vissa storlekar på batterier finns både som laddbara och som primärbatteri. Den kemiska sammansättningen för ett batteri kan variera mellan tillverkare och även spänningsnivåerna.

Gällande maximal ström och energiinnehåll som är dessa de bästa förekommande för litiumbatterier av typen CR-V3. De batterier som klarar de största urladdningsströmmarna har en lägre kapacitet i Ah (Ampere Timmar).

Tänk på att om du hittar CR-V3-batterier med mycket högre kapacitet så är det fake-batterier.

Om ett CR-V3-litiumbatteri är betydligt lättare är ovan angivet är sannolikheten stor för att det är ett falskt batteri med betydligt sämre kapacitet än angivet.


Bästa litiumbatterierna finns hos


Allt om effektiva litiumbatterier

Här kan du hitta mer intressant information och relevant fakta om litiumbatterier men också en del kul och lustiga saker gällande batterier som är uppbyggda av litium.Meny - Litiumbatterier
Till förstasidan på www.litiumbatterier.seHögst upp på sidan om litiumbatterierLängst ned på sidan om litiumjonbatterier
SverigeUtomlandsFöretagNyheter