Litiumthionylklorid-batterier

Lär dig allt om litiumbatterier

Litiumthionylklorid-batterier har den kemiska beteckningen LiSOCl2. Batterier av Litiumthionylklorid-typ kallas även för också för Litium thionylklorid. LiSOCl2-batterier är av engångstyp och kan inte återladdas. LiSOCl2-batterier lanserades för första gången år 1987.

Ett litiumbatteri av Litiumthionylklorid-typ har en nominell spänning på omkring 3.6 Volt. LiSOCl2-batterier har extremt stor lagringsförmåga på otroliga 760 Wh/kg vilket är väldigt bra. Självurladdningen för Litiumthionylklorid-batterier är omkring 0.08 % varje månad vilket får anses mycket bra.

LiSOCl2-batterierna användas bland annat till övervakningstillämpningar, mätare, medicinska tillämpningar, navigationsutrustning. Back-Up-system, realtidsklockor, mätare, larm- och säkerhetsanordningar, nödfallssändare, elektroniska tullsystem etc. Ej återuppladdningsbart. Kan klara temperaturer på -55 to +85°C.

Fakta om LiSOCl2 - Litiumthionylklorid

Här kan du hitta mer fakta om Litiumthionylklorid-batterier men även om andra knappcellsbatterier, stavbatterier eller andra litiumbatterier.

BatteriparametrarBatterifakta
BatterikemiLitiumthionylklorid
Kemisk formelLiSOCl2
Alternaitva namn Litium thionylklorid
LaddbartNej
Kommersiellt frånår 1987
Spänning3.6 Volt
Energidensitet760 Wh/kg
Självurladdning0.08 % per mån
Mer fakta om LiSOCl2LiSOCl2-batteri

Parametrarna för Litiumthionylklorid-batterier, eller som de också benämns LiSOCl2-litiumbatterier, kan variera en hel del beroende på de exakta blandningsförhållandena och tillverkningsprocessen. Till exempel begränsar stora maximala strömtuttag lagringskapaciteten.


Bästa litiumbatterierna finns hos


Allt om effektiva litiumbatterier

Här kan du hitta mer intressant information och relevant fakta om litiumbatterier men också en del kul och lustiga saker gällande batterier som är uppbyggda av litium.Meny - Litiumbatterier
Till förstasidan på www.litiumbatterier.seHögst upp på sidan om litiumbatterierLängst ned på sidan om litiumjonbatterier
SverigeUtomlandsFöretagNyheter