Litiumnickelkoboltaluminiumoxid-batterier

Lär dig allt om litiumbatterier

Litiumnickelkoboltaluminiumoxid-batterier har den kemiska beteckningen LiNiCoAlO2. Batterier av Litiumnickelkoboltaluminiumoxid-typ kallas även för också för NCR, Li-Aluminium. LiNiCoAlO2-litiumbatterier kan dessutom benämnas NCA. Första gången NCA-batterier kom ut på den kommersiella marknaden var 1999.

Ett litiumbatteri av Litiumnickelkoboltaluminiumoxid-typ har en nominell spänning på omkring 3.6 Volt. Mängden energi som ett Litiumnickelkoboltaluminiumoxid-batteri kan lagra är omkring 240 Wh/kg vilket är i mellanskiktet. Det finns 18650-batterier av Litiumnickelkoboltaluminiumoxid-typ som kan ge ut totalt 3400 mAh vilket motsvarar 12 Wh eller 43000 Joule.

Dessa NCA-batterier användas till bland annat 18650-batterier,laptop, mobiltelefoner, surfplattor, medicinska tillämpningar, elbilar, elverktyg. NCA- och NCR-batterier har högra kapacitet än LCO-batterier och dessutom klarar högra strömmar och fler laddningscykler. Tesla Model S använder LiNiCoAlO2-batterier.

Fakta om LiNiCoAlO2 - Litiumnickelkoboltaluminiumoxid

Här kan du hitta mer fakta om Litiumnickelkoboltaluminiumoxid-batterier men även om andra knappcellsbatterier, stavbatterier eller andra litiumbatterier.

BatteriparametrarBatterifakta
BatterikemiLitiumnickelkoboltaluminiumoxid
Kemisk formelLiNiCoAlO2
Alternaitva namnNCA, NCR, Li-Aluminium
LaddbartJa
Kommersiellt frånår 1999
Spänning3.6 Volt
Energidensitet240 Wh/kg
Kapacitet för 186503400 mAh
Antal laddningscykler1300 st
Energieffektivitet92 % per cykel

Parametrarna för Litiumnickelkoboltaluminiumoxid-batterier, eller som de också benämns LiNiCoAlO2-litiumbatterier, kan variera en hel del beroende på de exakta blandningsförhållandena och tillverkningsprocessen. Till exempel begränsar stora maximala strömtuttag lagringskapaciteten.


Bästa litiumbatterierna finns hos


Allt om effektiva litiumbatterier

Här kan du hitta mer intressant information och relevant fakta om litiumbatterier men också en del kul och lustiga saker gällande batterier som är uppbyggda av litium.Meny - Litiumbatterier
Till förstasidan på www.litiumbatterier.seHögst upp på sidan om litiumbatterierLängst ned på sidan om litiumjonbatterier
SverigeUtomlandsFöretagNyheter