Litiumjärndisulfid-batterier

Lär dig allt om litiumbatterier

Litiumjärndisulfid-batterier har den kemiska beteckningen LiFeS2. LiFeS2-batterier är av engångstyp och kan inte återladdas. LiFeS2-batterier lanserades för första gången år 1989.

Ett litiumbatteri av Litiumjärndisulfid-typ har en nominell spänning på omkring 1.5 Volt. Litiumjärndisulfid-batterier kan lagra mycket energi, i runda tal 297 Wh/kg vilket är mycket högt. Självurladdningen för Litiumjärndisulfid-batterier är omkring 0.05 % varje månad vilket får anses mycket bra.

LiFeS2-batterierna användas bland annat till vissa knappcellsbatterier och vanliga AA- och AAA-batterier. Lagringstiden för dessa batterier anses vara 20 år. LiFeS2batterier är 30% lättare än vanliga alkalinebatterier. Det finns vanliga AA, AAA C och D-batterier av LiFeS2.

Fakta om LiFeS2 - Litiumjarndisulfid

Här kan du hitta mer fakta om Litiumjärndisulfid-batterier men även om andra knappcellsbatterier, stavbatterier eller andra litiumbatterier.

BatteriparametrarBatterifakta
BatterikemiLitiumjärndisulfid
Kemisk formelLiFeS2
LaddbartNej
Kommersiellt frånår 1989
Spänning1.5 Volt
Energidensitet297 Wh/kg
Självurladdning0.05 % per mån
Hållbarhetstid20 år
Mer fakta om LiFeS2LiFeS2-batteri

Parametrarna för Litiumjärndisulfid-batterier, eller som de också benämns LiFeS2-litiumbatterier, kan variera en hel del beroende på de exakta blandningsförhållandena och tillverkningsprocessen. Till exempel begränsar stora maximala strömtuttag lagringskapaciteten.


Bästa litiumbatterierna finns hos


Allt om effektiva litiumbatterier

Här kan du hitta mer intressant information och relevant fakta om litiumbatterier men också en del kul och lustiga saker gällande batterier som är uppbyggda av litium.


Meny - Litiumbatterier
Till förstasidan på www.litiumbatterier.seHögst upp på sidan om litiumbatterierLängst ned på sidan om litiumjonbatterier
SverigeUtomlandsFöretagNyheter