Alla dimensioner på litiumbatterier

Alla dimensioner på litiumbatterier

Det finns långt mer än hundra olika former på litiumbatterier av standardtyp. Till detta tillkommer alla litiumbatterier som har formanpassats till den elektroniska utrustning som de sitter i, t.ex. mobiltelefoner eller surfplattor.

De standardiserade litiumbatterierna finns främst i formerna av knappcellsbatterier eller stavbatterier som även kallas pennbatterier. Dessutom börjar de komma allt fler fordonsbatterier eller industribatterier som är litiumbaserade. Dessa batterier är vanligtvis blockformade.

Olika egenskaper för litiumbatterier

Både de stavformade och knappcellsbatterierna kan fås antingen som laddbara eller som engångsbatterier. Generellt har engångsbatterierna högre energiinnehåll och lägre självurladdning men inte alltid.

En och samma typ litiumbatteri kan dock ha olika kemiska sammansättning vilket ger väldigt olika egenskaper gällande energitäthet, självurladdning, brandrisk eller antal gånger det går att ladda. Det vanliga 18650-litiumbatteriet kan man få levererat med minst 7 olika batterikemi.

Varianter på litiumbatterier

De standardiserade litiumbatterierna som du som konsument kan komma i kontakt med kan grupperas i dessa former.


Bästa litiumbatterierna finns hos


Allt om effektiva litiumbatterier

Här kan du hitta mer intressant information och relevant fakta om litiumbatterier men också en del kul och lustiga saker gällande batterier som är uppbyggda av litium.Meny - Litiumbatterier
Till förstasidan på www.litiumbatterier.seHögst upp på sidan om litiumbatterierLängst ned på sidan om litiumjonbatterier
SverigeUtomlandsFöretagNyheter