Litiumkoboltoxid-batterier

Lär dig allt om litiumbatterier

Litiumkoboltoxid-batterier har den kemiska beteckningen LiCoO2. Batterier av Litiumkoboltoxid-typ kallas även för också för ICR, LiCO, Li-Kobolt. LiCoO2-litiumbatterier kan dessutom benämnas LCO. Första gången LCO-batterier kom ut på den kommersiella marknaden var 1991.

Ett litiumbatteri av Litiumkoboltoxid-typ har en nominell spänning på omkring 3.6 Volt. Mängden energi som ett Litiumkoboltoxid-batteri kan lagra är omkring 200 Wh/kg vilket är i mellanskiktet. Det finns 18650-batterier av Litiumkoboltoxid-typ som kan ge ut totalt 2400 mAh vilket motsvarar 8.6 Wh eller 31000 Joule.

Dessa LCO-batterier användas till bland annat 18650-batterier, mobiltelefoner, surfplattor, laptop och digitalkameror. Används i mindre applikationer eftersom LCO-batterier har hög specifik energi men klarar inte så stora strömmar. Dessutom kan LiCoO2-batterier börja brinna. Apple iPhone använder LCO-batterier.

Fakta om LiCoO2 - Litiumkoboltoxid

Här kan du hitta mer fakta om Litiumkoboltoxid-batterier men även om andra knappcellsbatterier, stavbatterier eller andra litiumbatterier.

BatteriparametrarBatterifakta
BatterikemiLitiumkoboltoxid
Kemisk formelLiCoO2
Alternaitva namnLCO, ICR, LiCO, Li-Kobolt
LaddbartJa
Kommersiellt frånår 1991
Spänning3.6 Volt
Energidensitet200 Wh/kg
Kapacitet för 186502400 mAh
Antal laddningscykler800 st
Energieffektivitet90 % per cykel
Mer fakta om LiCoO2LiCoO2-batteri

Parametrarna för Litiumkoboltoxid-batterier, eller som de också benämns LiCoO2-litiumbatterier, kan variera en hel del beroende på de exakta blandningsförhållandena och tillverkningsprocessen. Till exempel begränsar stora maximala strömtuttag lagringskapaciteten.


Bästa litiumbatterierna finns hos


Allt om effektiva litiumbatterier

Här kan du hitta mer intressant information och relevant fakta om litiumbatterier men också en del kul och lustiga saker gällande batterier som är uppbyggda av litium.



Meny - Litiumbatterier
Till förstasidan på www.litiumbatterier.seHögst upp på sidan om litiumbatterierLängst ned på sidan om litiumjonbatterier
SverigeUtomlandsFöretagNyheter