RCR-V3-batteri av litiumtyp

Litiumbatteriet RCR-V3 är på 3.0 Volt och har dimensionen 28 x 14.5 x 52 mm

Batteriet RCR-V3 kan liknas vid ett dubbelt stavbatteri. Denna typ av batterier brukar vara laddbara. RCR-V3-batterier kallas också för CRV3.

Normalt kan ett RCR-V3-litiumbatteri ha ett maximalt energiinnehåll på 500 mAh. Eftersom litiumbatteriet RCR-V3 har en spänning på cirka 3.0 Volt och innehåller upp till 500 mAh kan det totala energiinnehållet var på maximalt 1500 mWh eller 5400 Joule. Ett RCR-V3 kan maximalt leverera 500 mA under en längre tid.

Ett RCR-V3-litiumbatteri kan liknas med ett block eller en låda som har dimensioner på cirka 28x14.5x52 mm. Vikten på ett RCR-V3-batteri är omkring 41 gram. Detta litiumbatteri är ett laddbart dubbelt stavbatteri och ersätter CRV3.

Fakta om litiumbatteriet RCR-V3

Här kan du hitta mer fakta om RCR-V3-batterier men även om andra knappcellsbatterier, stavbatterier eller andra litiumbatterier.

BatterikategoriBatteriinformation
BatteritypRCR-V3
Max kapacitet500 mAh
Max ström500 mA
Spänning3.0 Volt
LaddbartJa
Dimension (BxHxD) 28x14.5x52 mm
Vikt41 gram
Energiinnehåll1.5 Wh
Energimängd5400 Joule
Energidensitet130 kJ/kg
Alternativa namnCRV3

Om du klickar på Litium-75Ah-12V-batteriet bredvid får du mer fakta om det. De parametrar för RCR-V3-batterier som är angivna ovan är det vanligaste förekommande eller de bästa på marknaden. Vissa storlekar på batterier finns både som laddbara och som primärbatteri. Den kemiska sammansättningen för ett batteri kan variera mellan tillverkare och även spänningsnivåerna.

Gällande maximal ström och energiinnehåll som är dessa de bästa förekommande för litiumbatterier av typen RCR-V3. De batterier som klarar de största urladdningsströmmarna har en lägre kapacitet i Ah (Ampere Timmar).

Tänk på att om du hittar RCR-V3-batterier med mycket högre kapacitet så är det fake-batterier.

Om ett RCR-V3-litiumbatteri är betydligt lättare är ovan angivet är sannolikheten stor för att det är ett falskt batteri med betydligt sämre kapacitet än angivet.


Bästa litiumbatterierna finns hos


Allt om effektiva litiumbatterier

Här kan du hitta mer intressant information och relevant fakta om litiumbatterier men också en del kul och lustiga saker gällande batterier som är uppbyggda av litium.Meny - Litiumbatterier
Till förstasidan på www.litiumbatterier.seHögst upp på sidan om litiumbatterierLängst ned på sidan om litiumjonbatterier
SverigeUtomlandsFöretagNyheter