Litiummangandioxid-batterier

Lär dig allt om litiumbatterier

Litiummangandioxid-batterier har den kemiska beteckningen LiMnO2. Batterier av Litiummangandioxid-typ kallas även för också för Litium, Li-Mn, Litium Mangandioxid, Mangandioxid. LiMnO2-batterier är av engångstyp och kan inte återladdas. LiMnO2-batterier lanserades för första gången år 1975.

Ett litiumbatteri av Litiummangandioxid-typ har en nominell spänning på omkring 3.0 Volt. Litiummangandioxid-batterier kan lagra mycket energi, i runda tal 330 Wh/kg vilket är mycket högt. Självurladdningen för Litiummangandioxid-batterier är omkring 0.1 % varje månad vilket får anses mycket bra.

LiMnO2-batterierna användas bland annat till knappcellsbatterier. Används till alla knappcellsbatterier av engångstyp men även till vissa vanliga AA-, AAA-, C- och D-batterier.

Fakta om LiMnO2 - Litiummangandioxid

Här kan du hitta mer fakta om Litiummangandioxid-batterier men även om andra knappcellsbatterier, stavbatterier eller andra litiumbatterier.

BatteriparametrarBatterifakta
BatterikemiLitiummangandioxid
Kemisk formelLiMnO2
Alternaitva namn Litium, Li-Mn, Litium Mangandioxid, Mangandioxid
LaddbartNej
Kommersiellt frånår 1975
Spänning3.0 Volt
Energidensitet330 Wh/kg
Självurladdning0.1 % per mån
Mer fakta om LiMnO2LiMnO2-batteri

Parametrarna för Litiummangandioxid-batterier, eller som de också benämns LiMnO2-litiumbatterier, kan variera en hel del beroende på de exakta blandningsförhållandena och tillverkningsprocessen. Till exempel begränsar stora maximala strömtuttag lagringskapaciteten.


Bästa litiumbatterierna finns hos


Allt om effektiva litiumbatterier

Här kan du hitta mer intressant information och relevant fakta om litiumbatterier men också en del kul och lustiga saker gällande batterier som är uppbyggda av litium.Meny - Litiumbatterier
Till förstasidan på www.litiumbatterier.seHögst upp på sidan om litiumbatterierLängst ned på sidan om litiumjonbatterier
SverigeUtomlandsFöretagNyheter